tag:blogger.com,1999:blog-1729062549498086909.post5151404416009862196..comments2023-09-30T14:51:43.766+02:00Comments on KILO PRZYJEMNOŚCI: Rozgrzewające ciasto z pigwąkilo przyjemnościhttp://www.blogger.com/profile/11718858145896775777noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-1729062549498086909.post-79185022094097227762017-10-14T12:46:33.072+02:002017-10-14T12:46:33.072+02:00pieklam to ciasto rok temu z Twojego przepisu, rew...pieklam to ciasto rok temu z Twojego przepisu, rewelacja, bardzo dobre, kiedy zaniosłam do pracy dziewczynom, byly pod wrazeniem smaku. Nie moglam znaleźć przepisu, ale juz jest :), dzisiaj piekę znowu :)Kasiahttps://www.blogger.com/profile/05773183284444333492noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1729062549498086909.post-44086260451266379512013-11-27T01:36:24.819+01:002013-11-27T01:36:24.819+01:00Przygotowuję nalewkę z pigwy. Czy owoce odcedzone ...Przygotowuję nalewkę z pigwy. Czy owoce odcedzone ze sfermentowanego syropu będą odpowiednie do wykorzystania w Twoim przepisie?Dobrosławhttps://www.blogger.com/profile/00691545745530302645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1729062549498086909.post-14579235415279345402013-10-27T09:50:16.817+01:002013-10-27T09:50:16.817+01:00Dziwne, u mnie akurat tyle cukru wystarczyło.. moż...Dziwne, u mnie akurat tyle cukru wystarczyło.. możliwe, że zależy to od pigwy... Wiadomo, że jak obierze się je ze skórki i wykroi gniazda to dużo z tego kilograma odchodzi, przepis podany jest na 1 kg pigw jeszcze ze skórką... Co do gęstości to jestem zaskoczona, bo moja masa była strasznie gęsta i zastanawiałam się nad jej rozrzedzeniem... 2 budynie rozpuszczone jedynie w 1/3 szklanki mleka powinny poradzić sobie z zagęszczeniem bez problemu... Być może było dodane za dużo wody...<br /><br />Pozdrawiam:)kilo przyjemnościhttps://www.blogger.com/profile/11718858145896775777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1729062549498086909.post-19032810552751496412013-10-26T21:58:28.047+02:002013-10-26T21:58:28.047+02:00Zrobiłam pół porcji,ciasto wygląda świetnie, ale n...Zrobiłam pół porcji,ciasto wygląda świetnie, ale nadzienie kwaśne i rzadkie. uważam, że 100 g cukru na 1 kg pigw-- za mało, to nie jabłka, musi być min. 250Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18025847182729090428noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1729062549498086909.post-86826335936478228392013-10-16T20:44:35.107+02:002013-10-16T20:44:35.107+02:00Intrygujące :)
Ja pigwy nigdy nie jadłam, ciekawa ...Intrygujące :)<br />Ja pigwy nigdy nie jadłam, ciekawa jestem, jak smakuje :)ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1729062549498086909.post-71402409638516350972013-10-14T22:08:19.905+02:002013-10-14T22:08:19.905+02:00pigwa w cieście, pycha!pigwa w cieście, pycha!Magdahttps://www.blogger.com/profile/08747736759784814749noreply@blogger.com