Ostatnio miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach pod tematem przewodnim „Śniadanie: jedz jak król”, które odbyły się w warszawskim Centrum Domowych Inspiracji. Warsztaty prowadziła specjalistka dietetyki leczniczej Katarzyna Jaszczyk-Górska. Ekspertka opowiadała o zbilansowanych śniadaniach i odpowiednich połączeniach składników odżywczych.
Wyróżnia się smaki:
- kwaśne
- gorzkie
- słodkie
- ostre
- słone
Mój zespół zajął się przygotowaniem kaszy z aromatycznym sosem z korzennych gruszek.
Owoce smakowały wyśmienicie, a ich zapach unosił się wokół całego stanowiska. Jednak zdałam sobie sprawę, że nie jestem fanką kaszy jaglanej na słodko, dużo bardziej smakuje mi w wersji na słono. Moim faworytem z dań, które jadłam, okazała się soczewica z warzywami.
Kasza jaglana z korzennym sosem z gruszek
Kasza owsiana z migdałami, żurawiną i owocami goji
Soczewicą i warzywami - mój foworyt:)
kulki jaglane - kokosowo - daktylowe
napój zimowy wzmacniający nerki
kasza jaglana z kiełkami na patelnie
Za zaproszenie i zdjęcia dziękuję Akademii Smaku Bosh :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz