Przyszła wiosna a z nią wiosenny wpis:) Na dziś przygotowałam jabłkowe muffinki z kawałkami czekolady i kruszonką. Przepis bardzo prosty:)
Składniki 18 sztuk:
- 2 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- łyżeczka cukru waniliowego
- szczypta soli
- 100 g rozpuszczonego masła
- szklanka mleka
- 2 jajka
- 2 jabłka obrane i starte na grubych oczkach
- 1/3 tabliczki czekolady pocięta na drobne kawałeczki
kruszonka:
- 0,5 szklanki mąki
- 75 g masła
- 1/4 szklanki cukru
Wszystkie składniki mieszamy razem dokładnie w misce, tak aby nie było grudek i przekładamy do foremek. Posypujemy kruszonką. Pieczemy około 25 min w temp 200 stopni
muszą być pyszne:)
OdpowiedzUsuń