Było mało czasu, a apetyty wielkie. Powstała szybka tarta z dojrzewającą szynką, suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą na cieście francuskim.
- opakowanie ciasta francuskiego
- 6-7 pomidorków suszonych
- mozzarella
- 8 plasterków szynki długo dojrzewającej
- 2 jajka
- 100 ml śmietany 30 %
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- rukola
Jajka wbijamy do miski i mieszamy ze śmietaną, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.
Ciasto rozwijamy, układamy pomidorki, szynkę i mozzarellę. Zalewamy mieszanką jajek i śmietany. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 12 min.
Podajemy z rukolą.
Wygląda cudnie jadłabym! :)
OdpowiedzUsuńPieknie sie prezenntuje...
OdpowiedzUsuńWszystkie składniki uwielbiam, mogłabym zjeść całą taką tartę :)
OdpowiedzUsuń