Od kilku dni, wchodząc do warzywniaków na półkach widziałam boczniaki. Długo się nie zastanawiałam i postanowiłam przyrządzić coś wykorzystując produkt, który kojarzy mi się jednoznacznie z moim dzieciństwem czyli boczniakami przygotowanymi przez mamę :)
Składniki:
- makaron
- 5-6 boczniaków
- ok. 150 ml śmietanki 30 %
- duży ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- parmezan
- odrobina pietruszka
Makaron gotujemy.
Boczniaki myjemy i tniemy na paseczki. Podsmażamy na maśle czosnek i dodajemy boczniaki. Zalewamy śmietaną i doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy starty parmezan.
Makaron mieszamy na patelni z sosem. Przyozdabiamy pietruszką.
ciekawy pomysł na danie:)
OdpowiedzUsuńPolecam z pomidorami suszonymi :)
OdpowiedzUsuń