czwartek, 10 kwietnia 2014

Makaron w śmietanowym sosie z boczniakami

Od kilku dni, wchodząc do warzywniaków na półkach widziałam boczniaki. Długo się nie zastanawiałam i postanowiłam przyrządzić coś wykorzystując produkt, który kojarzy mi się jednoznacznie z moim dzieciństwem czyli boczniakami przygotowanymi przez mamę :)



Składniki:
  • makaron
  • 5-6 boczniaków
  • ok. 150 ml śmietanki 30 %
  • duży ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • parmezan
  • odrobina pietruszka
Makaron gotujemy.
Boczniaki myjemy i tniemy na paseczki. Podsmażamy na maśle czosnek i dodajemy boczniaki. Zalewamy śmietaną i doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy starty parmezan.
Makaron mieszamy na patelni z sosem. Przyozdabiamy pietruszką.




2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...