czwartek, 24 lipca 2014

krem cebulowy z serem

Dzisiaj przepis na jedną z moich ulubionych zup - krem z cebuli z dodatkiem serka topionego. Ja najbardziej ją lubię z dodatkiem domowych grzanek, jednak nawet bez ich dodatku jest pyszna, a przy okazji banalnie prosta. 



Składniki:
  • 2 duże cebule
  • ok. 1 litr bulionu
  • 200 g serka topionego
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • pieprz
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy ją na maśle, kiedy lekko się przyrumieni dodajemy kurkumy i zalewamy bulionem. 

Chwile gotujemy i dodajmy serki pokrojone na mniejsze części. 

Gotujemy jeszcze chwilę i wszystko blendujemy.


2 komentarze:

  1. Podoba mi się, zapisuję przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...