poniedziałek, 5 sierpnia 2013

Dorsz pod serową pierzynką z pomidorkami i pieczarkami

Ryb nie jem jakoś często, ale jak już, to musi to być pyszna:) Dziś chciałabym zaproponować Wam dorsza.
Składniki:
1 porcja:
  • filet z dorsza
  • 2 pomidorki koktajlowe
  • 1 pieczarka
  • Vegeta lub inna przyprawa np. do ryb
  • gruby plaster żółtego sera

 Fileta marynujemy w przyprawach. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy trochę masła dla smaku. Dorsza przekładamy na patelnie, gdy przewrócimy go na drugą stronę kładziemy na wierzch pomidorki, pieczarki i serem. Przykrywamy pokrywką by ser się rozpuścił.

Jest to bardzo proste danie a przy tym takie pyszne:)

1 komentarz:

  1. Wygląda na prawdę pysznie !

    Ja planuje dorsza na piątek... Tez pieczonego, ale z cukinia i pomidorkami:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...