środa, 7 sierpnia 2013

Owoce pod kruszonką

Dziś zapraszam Was na cudowny i pyszny deser. Owoce pod kruszonką - ja użyłam malin porzeczek, truskawek oraz jabłka.

Składniki:
4 porcje
  • miseczka owoców
  • szczypta kardamonu
  • szczypta cynamonu
  • szczypta cukru waniliowego
  • kruszonka
  • garść płatków migdałów

Kruszonka:
  • 0,5 szklanki mąki
  • 75 g masła
  • 1/4 szklanki cukru
W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy cukier i powoli mąkę. Studzimy.

Owoce przekładamy do rondelka i lekko podgrzewamy tak by jabłka troszkę zmiękły, przyprawiamy i wyłączamy ogień.

Owoce przekładamy do kokilek i zasypujemy kruszonką i posypujemy migdałami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 st. na około 15 min.




1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...