piątek, 19 lipca 2013

Mini babeczki z masą budyniową i owocami

Takie ładne, pyszne i tak szybko znikają ze stołu:)



Ciasto:
Składniki:
  • 4 żółtka
  • kostka margaryny
  • szklanka cukru pudru
  • 4 szklanki mąki
Wszystkie składniki zagniatamy. Jeżeli nie będzie chciało się kleić, można dodać trochę śmietany.
Z podanej porcji wychodzi około 50 dużych i 25 małych babeczek.



Krem budyniowy:

  • budyń
  • pół kostki masła
  • 2 łyżki cukru
  • cukier waniliowy
  • 1,5 szklanki mleka
Ugotować budyń, dodać cukry i utrzeć z masłem.

Przestudzony przelewać do babeczek i na wierzch ułożyć owoce.


3 komentarze:

  1. Wypieki na jeden kęs są zawsze niebezpieczne, bo można zjeść ich duużą ilość. ;)

    Pozdrawiam, A.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...