Babeczki wyszły tak smaczne, że zniknęły w mig :)
na około 18 babeczek
- 2 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 2 jaja
- 100 g masła rozpuszczonego wcześniej i ostudzonego
- szklanka mleka
- kubek porzeczek
nadzienie:
- budyń
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- łyżka cukru (można dodać więcej)
kruszonka :
Ugotować budyń z cukrami zgodnie z instrukcją.
W jednej misce mieszamy suche składniki, a drugiej mokre. Jajka ubijamy, dodajemy mleko i powoli masło. Mokre składniki przelewamy do suchych i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Dodajmy porzeczki, możemy zostawić kilka do dekoracji.
Ciasto przekładamy do papilotek:
- 1,5 łyżki ciasta
- łyżeczka budyniu
- łyżka ciasta
- kruszonka
Przepyszne! przepis świetny, proporcje idealne. ja robiłam chyba mniejsze bo wyszło 24 szt. bałam się wszelkich przepisów z budyniem bo kiedyś wyszła mi jedną wielką bramą a tu proszę - ideal, jak z obrazka. domownicy zachwyceni
OdpowiedzUsuń