Składniki
na 2 porcje:
- oliwa z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- kilka pomidorków suszonych w zalewie
- ser pleśniowy błękitny
- 3 łyżki pesto ( do mojego dodałam troszkę sproszkowanego chilli, jeżeli nie lubicie pikantnego nie musicie tego robić :) )
- parmezan
- makaron typu gnocchi
- sól
Makaron gotujemy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wyciskamy na nią czosnek. Dodajemy pokrojone pomidorki i pesto. Gdy makaron się ugotuje, przecedzamy go i dodajmy do sosu na patelni i mieszamy. Dodajemy trochę sera pleśniowego, mieszamy jeszcze chwilkę i przekładamy na talerz. Na górę kładziemy jeszcze plasterki serka i możemy posypać słonecznikiem, bądź tak jak ja o nim zapomnieć :)
Mnie się marzą gnocchi szpinakowe, tylko muszę mieć czas, żeby je zrobić!:)
OdpowiedzUsuńpycha:)
OdpowiedzUsuń