poniedziałek, 8 lipca 2013

Roladki z udźca z kurczaka faszerowane marchewką i boczkiem

Minął pierwszy tydzień od momentu założenia bloga, a mi podoba się to coraz bardziej:)
Jeżeli jesteście mięsożercami, koniecznie wypróbujcie ten przepis.  Z początku podchodziłam do niego sceptycznie, jednak gdy skosztowałam, zakochałam się od razu:)

Składniki:

  • udziec z kurczaka
  • boczek pokrojony w kostkę
  • marchewka
  • oliwa z oliwek
  • przyprawa do kurczaka
  • słodka papryka
  • sól
  • pieprz


Z udźca wyciągamy kostkę i lekko rozbijamy. Mięso solimy i pieprzymy, dodajemy przyprawę i paprykę.

Do środka wkładamy pokrojony boczek i tartą marchewkę.

Całość spinamy wykałaczką, wkładamy na blachę do piekarnika i skrapiamy oliwą.

Pieczemy około godziny
 w temp. 180 st.
(Można też upiec na patelni pod przykryciem.)




3 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...